februari 2015

Snart dags för IVSM!

Glöm inte bort att anmäla er till årets upplaga av veteran-SM! Tävlingarna går i år den 6-8/3 i Borås och sista anmälningsdagen är på onsdag den 25/2. Inbjudan finns här. Då ordinarie tävlingsanmälare är bortrest så går det bra att skicka in anmälan till Mikael Eriksson, miker200@hotmail.com, senast klockan 12:00 på onsdag.

Gustav till final på ISM!

Tävlingsdatum:

21 feb 2015

Distans:

800 m

På ISM i Stockholm den 21/2 tog sig Gustav Berlin vidare till final på 800 m. Gustav gjorde ett fint avvägt lopp där han låg i slutet av startfältet i början av loppet, för att sedan jobba sig framåt hela tiden. Till sist kom han in som tvåa på fina 1.53,74, nytt klubbrekord. Segraren i de fyra kvalheaten gick vidare på placering, dessutom gick de tre snabbaste tiderna vidare och Gustav hade den näst snabbaste tiden.

Resultat från KM 800 m

19 feb 2015

Distans:

800 m

KM 800 m 2015-02-19 Campushallen, Linköping

Årets KM på 800 m drog 23 löpare fördelade på tre heat. Matan Irsi gjorde en fin comeback efter en hälseneskada och vann det första heatet före Niklas Björn. Heat 2 bestod mest av veteraner, uppblandat med två yngre tjejer. Lars Andersson var först i mål före Andreas Bergström. Amanda Ivehammar, LGIF, var första tjej i mål på en fjärdeplats och Ida Sandör var andra tjej med en sjunde plats i heatet. Caroline Lidebjer var sen starkast i det tredje heatet och kom in före Christian Enberg.

Tävlingsanmälaren bortrest 23-26 feb

Tävlingsanmälaren är bortrest 23-26 februari (må-tors nästa vecka), så om du vill delta i något lopp med sista anmälningsdag något av de datumen, skicka in din anmälan via webbformuläret senast under helgen. OBS att detta inkluderar inne-VSM (sista anm.datum 25/2), skicka in din anmälan snarast om du vill delta där.

Med vänlig hälsning
Björn Clasén, tävlingsanmälare

Medlemsavgifter 2015

På årsmötet för ett par veckor sedan beslutades att medlemsavgifterna för 2015 ska vara desamma som 2014 (för övrigt var det många år sedan de ändrades).

Enskild medlem (vuxen): 200 kr

Enskild medlem (ungdom upp till 18 år): 100 kr

Familjemedlemsskap: 350 kr

Stödmedlem: 100 kr

Betala till IK Akele plusgiro 23 59 31-3. Ange ”Medlemsavgift 2015” och ditt/era namn. Betalning bör ske senast 28 februari för att vi ska hinna uppdatera medlemsregistret innan 31 mars - då stänger vi inloggningen för de som ej betalat 2015.

Resultat från KM 1500 m

12 feb 2015

Distans:

1500 m

KM 1500 m 2015-02-12 Campushallen, Linköping

Det var 40 löpare som kom till start på KM 1500 m och de blev fördelade på fyra heat. Det snabbaste gick först, Matan Irsi agerade hare här och drog fram Gustav Berlin och Ludvig Danielsson, Tjalve, till fina tider. Gustav var klart starkast på det sista varvet och vann till sist ett par sekunder före Ludvig.

Kristin uttagen till Terräng-EM i England

Akeles Kristin Björfeldt som förutom löpning även satsar på längdskidåkning och tillhör handikapplandslaget i båda disciplinerna har en intensiv period just nu.

Nyss hemkommen från landslagsläger i Bruksvallarna med skidgänget måste hon nu samtidigt toppa formen till INAS EM i Wakefield, England 20-23/2. Innan dess ska hon dessutom hinna med ytterligare ett skidläger i Åsarna.