Ställningen i Akele Cup efter tre deltävlingar

Tävlingsdatum:

21 apr 2015

Distans:

Övrig

Med en deltävling kvar av Akele Cup så är det avgjort i tre av klasserna. I M40 har Niall O'Hanlon ointagliga 3000 p, i F16 har Alva Nyman skrapat ihop tillräckligt med poäng för att vara säker och i P16 är det Rasmus Rudberg som inte kan bli passerad.

I MS leder Muse Yusuf, men det är sex löpare som har chans på titeln. Kanske Martin Wuopio är den främste utmanaren med två segrar på de två loppen han har sprungit. Totalt för männen så leder Niall O'Hanlon och här är det bara Martin Wuopio som kan hota.

Resultat från Akele Cup 3

21 apr 2015

Distans:

Övrig

27 personer hade tagit sig ut till Södra spåret i Mjölby för att springa den tredje deltävlingen av Akele Cup i det vackra vårvädret. Av dessa var det hela 10 ungdomar, kul och förmodligen nytt rekord i Akele Cup! Det blev väldigt bra tider på den något för korta banan, snabbast av alla på 5 km var Martin Wuopio. Precis som i lördags så var Niall O'Hanlon tvåa i mål och var då också först av 40-åringarna. Av tjejerna var Emma Löfqvist etta före Jenny Rask. I K40 fortsatte striden mellan Anna-Sofie Bark och Gunilla Ekholm, den här gången var Anna-Sofia först i mål.

Sven-Åke vann VSM i halvmaraton!

18 apr 2015

Distans:

Halvmaraton
Övrig

Årets upplaga av Kungsbackaloppet den 18/4 var också VSM på halvmaraton och Sven-Åke Persson tog guld i M70! I M40 kom Torbjörn Wiktorsson på 12:e plats och i damklassen över 14 km kom Ing-Marie Persson på 37:e plats.

Resultat från Akele Cup 2

18 apr 2015

Distans:

Övrig

28 löpare ställde upp i den andra deltävlingen av Akele Cup och de möttes av sol, svaga vindar, behaglig temperatur och ett vägarbete på den bortre långsidan. Vägarbetet gjorde att vi fick lägga om banan en smula och den blev därför ca 100 m längre per varv.