augusti 2016

Funktionärer till DM 10 000 m

Årets DM/VDM/KM på 10 000 m går den 14/9 på Campusarenan i Linköping och vi skulle behöva få hjälp av ungefär 15 personer för att sköta varvräkningen. Tävlingen består av tre heat som går mellan 18:00 och 21:00, men kan man inte vara med hela tiden så är vi tacksamma om man kan vara med och hjälpa till ett eller två heat. Anmäl till Mikael Eriksson, mikael"snabel-a"akele.se om du vill vara med och hjälpa till.

Seger för Akele på Kraftloppet!

Tävlingsdatum:

27 aug 2016

Distans:

Övrig

Det blev en seger i Mixedklassen för Akele efter en spännande stafett, där ledningen växlade mellan flera lag under första halvan. Efter fem sträckor skiljde det faktiskt inte mer än 22 sekunder mellan de första tre lagen! Under den andra halvan kunde dock Akele koppla ett stadigare och stadigare grepp om ledningen, och i mål var marginalen faktiskt hela nio minuter.

Även i den korta stafetten hade Akele med ett lag och de kom in på en god femte plats.

Gustav på SM

27 aug 2016

Distans:

800 m

Det blev tyvärr ingen final på 800 m för Gustav Berlin när SM i friidrott avgjordes i Sollentuna. Gustav sprang i det första och, som det skulle visa sig, långsammaste försöksheatet och kom där in på en tredjeplats. Då de påföljande heaten gick snabbare så räckte Gustavs tid tyvärr inte riktigt till för att avancera till final.

Anders tvåa på Stadsfestloppet

24 aug 2016

Distans:

Övrig

På Stadsfestloppet i Linköping blev det en andra plats för Anders Kleist, några sekunder bakom segraren. Flera akeliter kom in på topp-10, Stefan Wass blev 3:a, Kalle Andersson 4:a, Björn Morén 5:a och Abukar Ali 7:a. I damklassen kom Kristin Nyström in som 4:a, Satu Mäkelä blev 7:a och Maria Rostedt kom 10:a.

Per och Linnea på DM

23 aug 2016

Distans:

1500 m

På DM i Norrköping blev det ett silver för Linnea Johansson på 1500 m. Samma valör fick Per Lindh på sin medalj i M45-klassen på 1500 m. Totalt blev det en 11:e plats för Per.

Erik vann Lidingö on Tour

22 aug 2016

Distans:

Övrig

Erik Martinsson tog hem segern på Lidingö on Tour i Linköping, en halvminut före Kalle Andersson på andra plats. Topp-10 placeringar även för Björn Morén (5:a), Peter Hall (6:a) och Robert Wingren (9:a).

Resultat från Ultravasan och Vasastafetten

20 aug 2016

Distans:

Övrig

Gunilla Ekholm och Anneli Gunhardson tog sig an 45 km-klassen av Ultravasan i Mora och gjorde det så bra att Gunilla vann K45 och Anneli kom 6:a i K55. Totalt blev det en 9:e plats för Gunilla och en 157:e plats för Anneli.

Akele hade också ett ungdomslag på plats för att springa Vasastafetten och de kom in på en god 21:a plats i mixed-klassen.