Tävlingsdatum:

18 mar 2017

Distans:

Övrig

Årets första deltävling av Akele Cup lockade 21 deltagare och först i mål var Kajas Kassman som sprang ett varv runt BT. Tvåa på samma distans var Matilda Martini, Skeninge. Av de som sprang 5 km var Peter Hall snabbast, före Muse Yusuf och Johan Gustafsson, Tjalve, på tredje plats. Första kvinna i mål på 5 km var Kristin Nyberg, Saga Eriksson var tvåa och Jenny Rask trea.

Nästa deltävling går om tre veckor, den 8/4. Väl mött då!

Akele Cup på lördag!

Ett säkert vårtecken är att Akele Cup drar igång och nu på lördag är det dags för den första deltävlingen! Starten går klockan 10:00 i Mjölby och det är 5 km som gäller för vuxna och 2,5 km för ungdomar födda 2001 eller senare. Mera info finns här.

Fria startplatser till Göteborgsvarvet

Vi har ett par fria startplatser till Göteborgsvarvet 20 maj att fördela bland våra medlemmar. Det enda vi begär för att du ska få en av dessa är att du medverkar på våra löparkvällar som vi ordnar på måndagskvällar under april och maj – och att du hör av dig senast 25 mars eftersom vi behöver rapportera deltagaruppgifterna till arrangören.

Eftersom flertalet av de som deltar på våra löparkvällar (som är inför både Göteborgsvarvet och Blodomloppet) inte är så snabba löpare är det en fördel om du inte springer så snabbt på löparkvällarna heller. Så erbjudandet gäller alla våra medlemmar oavsett kapacitet!

Fina veteranplaceringar på Santa Pola Half Marathon

22 jan 2017

Distans:

Halvmaraton

En delegation från Akele åkte traditionsenligt till Santa Pola i Spanien för att börja årets löparsäsong med en halvmaran. Samtliga deltagare placerade sig riktigt bra i veteranklasserna och allra bäst gick det för Åke Palmqvist som vann M70. I samma klass kom också Sven-Åke Persson in på en fin 5:e plats. Jonas Lundqvist kom 8:a i M50 och Mikael Knutsson blev 33:a i samma klass. Evy Öberg kom nia i K60 och Anneli Gunhardson blev 14:e i K55. Klubbens snabbaste löpare var Peter Hall som blev 20:e i M35.

Kajsa och Alexander på IUSM

4 mar 2017

Distans:

1000 m
Övrig

På inne-SM för ungdomar i Uppsala tog sig Alexander Svensson på lördagen vidare till B-final på 400 m i P16. I söndagens final blev det sen en andraplats i heatet och en total sjätte plats. Kajsa Kassman var också på plats och sprang på lördagen försök på 1000 m i F15. Det blev tyvärr ingen finalplats för Kajsa, men väl ett nytt pers med 3.28,17.