Tävlingsdatum:

26 apr 2017

Distans:

5000 m

NocOut arrangerade DM 5000 m på Campusarenan i Linköping och det blev en riktigt trevlig tillställning med dryga 100 deltagare och många fina prestationer, inte minst för Akelelöparna som tog hem många medaljer och satte flera nya personliga rekord. I seniorklassen blev det silver för Jonas Olsson och Björn Morén tog hem bronset. På damsidan blev det en fjärde plats för Kristin Nyström.

Pallplats för Peter på Örebro AIK Halvmaraton

19 apr 2017

Distans:

Halvmaraton

På Örebro AIK Halvmaraton visade Peter Hall fin form när han kom in på tredje plats med goda 1:13:48. Erik Åström nästan prickade sitt pers när han blev 14:e, dessutom kom Jonas Lundqvist 26:a och Ingemar Andersson 39:a. I damklassen kom Jenny Rask in på en fin fjärde plats med nya perset 1:31:07.

Anmälan YG Halvmaran Linköping 10/6

Klubben står för anmälan och hela startavgiften till YG Halvmaran Linköping för Akeles medlemmar (trots högre anmälningsavgift än 300 kr).

Skicka in din anmälan via formuläret för tävlingsanmälning (under medlemssidorna), senast 26/5Ange vilken tröjstorlek du vill ha i anmälan.

Det finns ett mindre antal medlemmar som redan anmält sig på egen hand. Dessa kan begära ersättning från kassören i efterhand mot kvitto, för hela startavgiften.

För den som inte vill springa hela halvmarasträckan finns det en stafett (4 löpare per lag), se mer info på loppets hemsida. Intresseanmälan för detta kan skickas in till tävlingsanmälaren.

Resultat från Akele Cup 3

18 apr 2017

Distans:

Övrig

Den tredje deltävlingen av Akele Cup gick i kyligt vårväder och strax innan start kom det faktiskt lite snö till och med. 28 löpare hade i alla fall hittat ut till Södra spåret i Mjölby för att springa ett eller två varv på 2,5 km slingan där. Hela 13 ungdomar hade kommit för att springa, många av dem från Skeninge IK. Jätteroligt!

Resultat från Akele Cup 2

8 apr 2017

Distans:

Övrig

På andra deltävlingen av Akele Cup blev det klara segrar både i herr- och damklasserna. I herrklassen vann Gabriel Sandör, 51 s före Jonas Olsson. På tredje plats kom Peter Hall. I damklassen var det Cecilia Kleist som var snabbast, inte lika stor marginas som för Gabriel men ändå 30 s före tvåan, Emelie Eriksson, Stora Skedvi. Trea här var Kristin Nyström.

I pojkklassen var Rasmus Rudberg först, före Alexander Thudéen. Bland flickorna var det Linnea Johansson som var etta, Matilda Martini, Skeninge IK, kom tvåa och Alva Thudéen trea.