augusti 2017

Funktionärer sökes!

DM på 10 000 m går den 13/9 och om man inte har tänkt vara med och springa så vore vi väldigt glada om man skulle vilja ställa upp som varvräknare i stället. Tävlingen går på Campusvallen och börjar klockan 18:00. Det kommer att bli tre heat och tävlingen är slut vid 21:00 ca. Man behöver inte vara med hela kvällen, kan man komma och hjälpa till vid ett av heaten så är vi väldigt tacksamma för det. Hör av dig till Mikael Eriksson, mikael(a)akele.se om du kan hjälpa till på tävlingen.

Jönköping marathon

Tävlingsdatum:

19 aug 2017

Distans:

Halvmaraton
Maraton

På den första upplagan av Jönköping Marathon deltog två  Akeliter. Ett välarrangerat arrangemang som bjöd på långa backar och fin utsikt över Vättern.

På mara-distansen sprang Henrik Paju in på 3:19:52 vilket resulterade i plats 29. Det fanns även en halvmaraklass där Jonas Olsson deltog och fightades om segern men lyckades inte riktigt och fick ge sig med sju sekunder på tiden 1:12:58.

Resultat från KM 3000 m

17 aug 2017

Distans:

3000 m

I fint löparväder kom 20 löpare till Campusvallen för att springa KM på 3000 m. Jonas Olsson vann det första, snabbare heatet på fina 9.05,0 före Stefan Wass och Niklas Björn. Kvällens enda kvinliga deltagare var med i samma heat, Kristin Nyström kom in på likaledes fin 10.50,3. I det andra heat kom Jonas Lundkvist klart först i mål, före Per Svensson och Erik Änges.

Akelelag till Kraftloppet

Vi håller på och försöker få ihop ett lag till Kraftloppet, den trevliga stafetten uppe i Finspång. Tävlingen går den 26/8 och det är tio sträckor som ska tillsättas, alla fakta om tävlingen finns på www.kraftloppet.se. Om du vill vara med och springa så skicka ett mejl till Per Lindh, per.lindh(a)akele.se. Alla kan vara med oavsett vilken nivå man ligger på och blir vi många som vill springa så anmäler vi flera lag.