december 2017

Julbordslöpet 2017

I Akele har vi många återkommande traditioner. Man vet att det är vår när man får bekänna färg på Akele Cup, det närmar sig sommar när det börjar talas om Blodomloppet. Träningsdag på våren, Kraftloppets Stafett, Mjölbyfemman och så Träningsdag på hösten, för att bara nämna några. Eldsjälarna i klubben ser till att vi har mycket att se fram emot varje år och en av årets sista traditioner är det uppskattade Julbordslöpet. Klicka på rubriken för att läsa vidare.

Åke i New York

Tävlingsdatum: 

5 nov 2017

Distans: 

Maraton

På New York Marathon kom Åke Palmqvist in på 3:50:45, vilket gav en fin femte plats i M70 och en 10238:e plats totalt.

Julaftonslöp!

På julaftonsmorgon 08.00 samlas vi vid OK/Q8 macken på Smålandsvägen i Mjölby för att springa det traditionella julaftonslöpet.

Distans: ca14km (alternativ finns för kortare sträcka)

Glöm ej reflexjacka/väst samt tomteluva.

Efter rundan avslutar vi med glöggmingel samt önskar varandra God Jul!

Välmött på julafton.

Mikael Knutsson

Resultat från KM 2000 m

Tävlingsdatum: 

7 dec 2017

Distans: 

2000 m

Säsongens första KM lockade 14 deltagare som delades in i två heat. Det första var det snabbaste och där ledde Sven Engström från start till mål och vann före Tore Glas och Niall O'Hanlon. I det andra heatet höll Mattias Gunnarsson och Percy Sundberg ihop ända tills det sista varvet, där Percy la på en långspurt och vann före Mattias. David Hjertsen kom in på tredje plats.

Nominera årets Akeleit

Med årets akeleit vill vi uppmärksamma någon/några som gjort en insats för klubben tex på något sätt utvecklat klubben och/eller dess medlemmar.

Vem vill du nominera i år?

Skicka dina nomineringar senast 31 december till ingemar@akele.se, tillsammans med en kort motivering.

 

Boka in Nyårslöpet!

Även i år kör Akele ett Nyårslöp, denna gången tillsammans med Friskis & Svettis och NocOut. Vi samlas klockan 10:00 på Nyårsafton vid COOP Ekkällan och springer en runda ute i Eklandskapet. Vi kommer att ha olika fartgrupper och efter passet blir det en gemensam avslutning med lite bubbel i glasen!