Cissi tog SM-brons!

Cecilia Kleist tog brons på terräng-SM i klassen Kvinnor 8 km.
Läs Correns artikel här.
Läs Löpning för allas artikel här.

 

Här är Cissis egna referat från loppet:
Efter att ha satsat offensivt under 4km loppet, men blivit alldeles för trött och stum för tidigt blev taktiken under 8km loppet att inledningsvis vara lite mer defensiv, men ändå se till att hålla en hyffsad position i klungan för att slippa trängsel och ha bra koll på vad som händer.

 

Ganska snart får Isabellah en lucka och den enda som gör en insats för att försöka gå med är Meraf från Hälle. Jag fortsätter att planenligt springa på i en fart där det inte känns stressat och forcerat.

 

Känner mig ganska stark och jag tror det är nånstans ute på det 3:e varvet som jag och Susanne Grimsfors har skaffat hos en större lucka bakåt, samtidigt som vi får rapporter om att håller vi bara samma fart så kommer vi snart komma ifatt en tröttnande Meraf.

 

Mycket riktigt, så småningom är Meraf infångad och vi är nu 3 st som går ut på det sista varvet och ska göra upp om två medaljer. Lite väl mycket spänning! Jag överväger om jag ska trycka på inledningsvis på det sista varvet för att se vad som händer. Dock bestämmer jag mig för att 2km är ganska långt och framförallt om jag stumnar. Alltså håller jag mig lugn och gör inga forceringar.

 

Runt den sista planen går det och vi är fortfarande väl samlade, men strax efter leran när det är 500 m kvar så trycker Meraf till och får några meter. Jag är verkligen supertrött, men uppför sista kullen får jag några sista krafter och får en liten lucka från Susanne och bestämmer mig för att nu ska jag faktiskt ta en bronsmedalj och spurtar för allt vad jag orkar, men är aningen orolig för att Susanne som nån slags Superman ska komma och flyga förbi mig på upploppet. Det händer faktiskt inte och det känns så otroligt kul att få springa hem min första SM-medalj och dessutom göra det på hemmaplan!

 

Ett stort tack till alla som stöttat, hejat, supportat och dessutom arrangerat ett jättefint SM!

 

1 Isabellah Andersson Hässelby SK 27:48
2 Meraf Bahta Hälle IF 28:07
3 Cecilia Kleist IK Akele 28:08

Fullständiga resultat här.

Tags: 

Kommentarer

Stort grattis Cissi, SM

Stort grattis Cissi, SM helgens höjdpunkt som åskådare!

Grattis CIssi!

Grattis CIssi! Spännande lopp. Var livrädd att det skulle bli en 4 de plats.

Well done Cissi !

Well done Cissi !

Grattis Cissi!

Grattis Cissi!