Inför Göteborgsvarvet - Anders Kleist

Göteborgsvarvet är samtidigt SM i halvmaraton. Anders Kleist nämns i förhandsdiskussionerna som ett möjligt medaljhopp, så här kommer hans profil. Varvet blir Anders första riktiga halvmara, men han får ändra press på sig direkt. Kommer han att hålla hela 21 km?

 

Namn: Anders Kleist
Ålder: 31
Pers halvmara: 1:14:XX (Ensamlopp för 100 år sen)
Startgrupp: Elit
 
Hur passar Göteborgsvarvet in i din vårsäsong? Är det ett viktigt lopp för dig?
Det passar rätt bra. Hade tre helger nu jag ville vara vara iform med terräng-SM, sen tiomila i orientering och nu detta. De två första helgerna har gått utmärkt så jag hoppas det håller i sig..

 

Hur har du förberett dig inför loppet?
Under vintern sprang jag några "halvmaraträningar" med tider kring 70 min på 20 km. Annars har jag tränat som vanligt men kört något mer tröskelpass på asfalt nu på slutet mer än jag hade gjort annars.

 

Vad är ditt mål?
Mitt mål är att springa så bra som möjligt. Jag satsar på att gå ut i fart för att klara 67min. Sen om jag klarar det vet ingen...

 

Hur kommer du lägga upp loppet?
Som jag sa på frågan innan kommer satsa mot 67 vilket innebär att jag vill ha mellan 15.30 -15.45 per fem kilometer. Sen får vi se hur snabbt sista 5:an kan gå...

 

Vad ser du mest fram emot?
Godiset och kakorna efter målgång.

 

Vad tycker du om att det är ett så oerhört stort lopp, både publik- och deltagarmässigt?
Spelar ingen roll för min del. Är SM jag vill springa bra på.

 

Hur ser din fortsatta säsong ut?
Vi får se, men Lidingöloppet ska jag försöka springa i alla fall. Sen lite orientering och lite andra lopp. Kommer springa det som verkar roligast.

Tags: