Inför Göteborgsvarvet - Jill Olsson

Precis som inför terräng-SM låter vi här några Akele-profiler svara på frågor inför Göteborgsvarvet. Först ut är en person som har varit med i Akele väldigt längre och är väldigt engagerad - Jill Olsson.


Namn: Jill Olsson
Ålder: 52
Pers halvmara: 1.28.50 (1990)
Startgrupp: 9

 

Hur passar Göteborgsvarvet in i din vårsäsong?
Det här är det loppet som jag började träna löpning inför och hade det som tränings mål på våren redan i början på 80-talet. Tror jag sprang första gången -83. Sen har det blivit några rundor dock långt ifrån alla.

 

Är det ett viktigt lopp för dig?
Tycker om loppet så jag återkommer gärna dit och det ger mig ett mål med löpträningen på vårkanten.

 

Hur har du förberett dig inför loppet?
Tyvärr inte så bra under vintern jag har åkt på två omgångar av influensa och haft problem med en fot. Men lagom till tränings resan till Portugal kom jag igång med träning igen. Nio mil under den veckan och två pass om dagen hoppas jag nu ska ge resultat på rundan. Har inte tävlat något innan utan kört lite längre pass själv i Mjölby trakterna.

 

Vad är ditt mål?
Är att klara 2 timmars gränsen, men tror att det kommer bli tufft pga dålig vinter träning. Målet är också att känna löparglädje och orka disponera mina krafter klokt under hela rundan och att allt känns bra när jag passerat mållinjen

Hur kommer du lägga upp loppet?
Försöka ha ett så jämnt tempo som möjligt under hela rundan.

 

Vad ser du mest fram emot?
Att jag blir nöjd med min insatts. En härlig helg i Göteborg tillsammans med flera Akele medlemmar. Vi är ju några som ska bo över på hotell och gå ut och äta middag tillsamman på kvällen. Den sociala biten som hör till löpningen som medlem i IK Akele är också viktig för mig.

 

Vad tycker du om att det är ett så oerhört stort lopp, både publik- och deltagarmässigt?
Ett superhäftigt arrangemang som sköts oerhört proffsigt. Jag har ju sett hur deltagarantalet ökat år efter år. Första gången jag sprang var det bara 3-4000 deltagare. Man blir också mycket ”peppad” av att spring tillsammans med så många och av publikstödet man får. Musiken runt banan ger också extra kraft och löparglädje. Att få vara en av deltagarna i detta stora lopp där alla drivs mot samma mål känns också mycket speciellt och kul.

 

Hur ser din fortsatta av säsong ut?
Delta i några KM på bana. Kanske delta i någon mer halvmara. Får se hur formen utvecklar sig och att jag får vara skadefri.

Tags: 

Kommentarer