Slaka-trail

Datum: 

lördag, 24 september, 2022 - 09:30

Plats: 

Tränare: 

Robert Wingren

Text: 

Slaka-trail är uppdelad på tre olika sträckor där den längsta är ca 23,5 km, den medellånga ca 19,5 km och den korta ca 16,5 km. Start i riktning mot Tinnerö. Banan går på varierande underlag, mestadels på stig eller grusväg. Endel asfalt förekommer också. Det finns några knixiga partier, exempelvis passagen förbi Stora Aska Bergtäkt. Följ MTB-leden där som har röd markering.

För denna runda rekommenderas skor som är lämpade för löpning i terräng. Beroende på säsong och väderlek kan det bitvis vara blött och lerigt.

- - - -
Många träningsklockor har funktionalitet att kunna ge väganvisningar utifrån ett GPS-spår. Här är en kortfattad guide för hur man gör för att få in Akeles långpass.
Öppna kartan i Google Maps. Tryck på de tre vertikala punkterna vid sidan av kartans namn och välj "Hämta KML". Välj vilken bana du vill exportera och ladda ner filen (.kmz). Sök på nätet efter "kmz to gpx" och välj någon av träffarna, ex: mygeodata.cloud. Ladda upp filen och konvertera till en GPS-fil (.gpx). Med denna kan du lägga in en ny bana och synka med klockan, sen är det klart.
- - - -