Cissi vann Kumla stadslopp och Albogavarvet

Cecilia Kleist tävlade flitigt förra veckan. På onsdagen 18/4 sprang hon Albogavarvet i Söderköping där hon vann enkelt och på lördagen 21/4 sprang hon Kumla Stadslopp där hon lyckades vinna över Louise Wiker (SM-guld 10 000 m 2011).

 

Såhär skriver hon själv om loppen:

21 april gick Kumla Stadslopp. Jag var där som den enda från Akele och det var även första gången jag sprang loppet. Jag valde att springa 10km som innebär 2 varv på en ganska flack 5km slinga där man bland annat passerar igenom Kumla centrum.
Planen var att jag mest skulle göra ett bra träningspass inför terräng-sm och hålla igen lite. Jag fick dock riktigt bra konkurrens av Louise Wiker från Hässelby och vi hade sällskap större delen av loppet. Mot slutet tryckte jag till lite och fick en liten lucka som gjorde att jag kunde ta mot en fin segerkrans efter mållinjen. Tiden blev 35.49 och var då trots att jag tyckte att jag sprang ganska lugnt hela vägen inte så långt från mitt pers på 10km. Som helhet var det ett trevligt arrangemang i Kumla och ett lopp jag kan rekommendera.
 
Under 3 onsdagar i april/maj går Albogavarvet i Söderköping. Jag var där och sprang den första tävlingen. I seniorklasserna springer man här ett varv på 5km spåret. Detta spår är under ganska stora delar en mindre stig som är ganska knixig med både stenar och rötter och så här års även väldigt lerig bitvis. Riktig terränglöpning alltså och inget lopp som man slår 5km pers på. Jag blev tyvärr själv ganska tidigt och hade lite svårt att hålla farten ensam ute i leran. Jag lyckades i alla fall springa hem en klar seger med dryga 50s och hade tiden 19.06.

  Kumla stadslopp    
1 Cecilia Kleist IK Akele 35.49
2 Louise Wiker Hässelby SK 35.53
3 Josefin Gerdevåg KFUM Örebro Friidrott 37.18

  Fullständiga resultat.

 

  Albogavarvet    
1 Cecilia Kleist IK Akele 19.06
2 Frida Aspnäs GoIF Tjalve 20.00
3 Malin Leijon-Lind OK Kolmården 21.28

 Fullständiga resultat.

j

Tags: 

Kommentarer