Daniel Karlsson sprang Milano maraton

I Milano maraton den 15 april gjorde Daniel Karlsson sin årsdebut på sträckan. I det regniga vädret sprang han in på fina 2:41:56 och slutade på plats 47.

 

Så här skriver Daniel om loppet:
Anlände till Milano på torsdag kväll och efter några dagars turistande var det på söndagen dags för start. Vi hade tyvärr inte vädret med oss och det ösregnade hela dagen. Själva löpningen stördes inte jättemycket men efter målgång frös jag enormt. Regnet gjorde också att stämningen utmed banan blev sämre. Det var få åskådare ute och alla band som skulle spela lös med sin frånvaro.
Starten gick ungefär en mil utanför centrum och på denna delen av banan var det nästan som att springa ute på landet bland massa åkrar. Sedan gick banan in i stadskärnan och vi sprang förbi flera av stadens sevärdheter. Kroppen kändes bra till att börja med men med en mil kvar tvärdog benen och det blev en rejäl pina att ta sig i mål. Kom tillslut i mål efter att ha varit ute i strax under två timmar och 42 minuter. Överlag en väldigt flack bana med stora möjligheter att springa snabbt.

1 Too Daniel K. Kenia 2:08:39
2 Kurgat Nickson Kenia 2:08:43
3 Gemechu Worku Biru Etiopia 2:08:48
47 Karlsson Daniel Sweden 2:41:56

 Fullständiga resultat här.

Tags: