Nyheter kring träningen i Linköping

I år kommer vi under utomhussäsongen att göra några mindre förändringar kring våra regelbundna träningspass i Linköping. Här är en sammanfattning av vad som är på gång.

Torsdagsträningen - Tröskel - 18:00

Under utomhussäsongen kommer den tränarledda torsdagsträningen att tidigareläggas till kl. 18.00 (istället för kl. 20.00). Vi kommer att förlägga denna träning utanför friidrottsarenan, på grusvägar, motionsspår och cykelbanor. Samling utanför ingången till Campushallen kl 18:00. Arenan kommer fortsättningsvis att vara bokad kl. 20, så den som vill träna på bana kommer att kunna fortsätta att göra så (fast utan tränare). I samband med denna förändring kommer innehållet på torsdagarna att bli med inriktning mot tröskelträning. OBS. att denna förändring endast gäller under utomhussäsongen. Under inomhussäsongen kommer tidigare upplägg fortfarande att gälla (korta intervaller på torsdagar kl. 20:00 i friidrottshallen). Anledningen till att vi gör dessa förändringar är följande:

  • Vi tror att en tidigare tid passar fler av våra medlemmar
  • Akeles ungdomar tränar tröskelpass på torsdagar och det vore trevligt att starta samtidigt och åtminstone ha möjlighet att samköra med dem
  • Vi ser en potential att träna tillsammans med löpare från LiUs träningsgrupper med ökade möjligheter till sparring både för oss och för dem. Vi kommer att bjuda in LiUs grupper till dessa torsdagspass.

Måndagsträningen - Korta intervaller - 18:00

När tröskelpasset flyttas till torsdagar kommer de korta intervallerna att förläggas till måndagar. I övrigt samma tid och plats (samling vid parkeringen vid Rydsskogens motionscentrum kl. 18:00)

Lördagsträningen: Långpass - 9:30

Långpassen kommer fortsättningsvis ligga på lördagar kl. 9:30. En nyhet är mer frekventa "farthållarpass", dvs långpass då vi erbjuder fler fartgrupper än normalt. Tanken är att locka fler att prova på långpass med förhoppning att fler fartgrupper blir permanenta på sikt.

De nya tiderna börjar gälla från och med vecka 14. Vi kommer att påminna om detta via våra olika informationskanaler när bytet närmar sig.

Har ni frågor/funderingar så hör gärna av er till peter.hall@akele.se.