Ungdomsträning


Är du 12-15 år och gillar att springa? Då är du välkommen att testa en träning med oss. Du är välkommen oavsett tidigare erfarenhet av löpning. I IK Akele anpassar vi träningen så att alla kan få en utmaning. 

Vanliga tränigsdagar är måndagar och torsdagar men det kan ändras lite inför varje termin. 

Långsiktiga tankar för föräldrar som har barn i verksamheten. 

IK Akele har utformat en träning för barn och ungdomar som gillar att springa på många olika sätt. Vi springer i skog och hagmarker under vår, sommaren och höst. Att barn och ungdomar får upptäcka närliggade friluftsområden tror vi är en viktig del för ett aktivt liv även som vuxen. På Vintern tränar vi inomhus på bana med mycket fokus på motorisk utveckling och bra teknik när man blir äldre. Vi vill uppmuntra vår barn och ungdomar att delta på  motionslopp med olika målsättning. Vissa siktar på en supersnabbb tid andra fokuserar på deltagandet. Vi försöker med andra ord förbereda barnen att delta på olika evenemang på samma sätt som vuxna gör. Vissa kan fokusera på prestation och andra är inriktade på hälsa och genomförande. 

Tankar om träningen för deltagare 

På träningarna är vi här och nu. Löpträning ska inte vara krångligt med långa genomgångar. På träningen kan man på ett enkelt sätt sätta kroppen i rörelse, känna hjärtat slå och lungorna fyllas med luft. Hjärnan får en paus och återhämtar sig. Vi har ett enkelt upplägg med bara rutiner som gör att deltagarna känner sig trygga med vad som ska hända på träningen. Träningarna är också en plats där vi får kompisar med samma intresse. Löpning i lugnt tempo ger bra tillfällen att prata om allt möjligt och lära känna klubbkamraterna bättre. 

Kontakta tränare Johan Askling om du vill pröva på löpträning med IK Akele. 

johan(snabel A)akele.se

 


 

     
    S