Peter Hall sprang Karlstad stadslopp

Karlstad stadslopp gick den 16/6 och från Akele deltog Peter Hall. Så här skriver han om loppet:

 

Fina löpförhållanden, lite regn i luften och runt 15 grader. Lagom till starten sprack det upp och solen tittade fram.

 

Jag startade i startgrupp gul, bakom elitledet och ställde mig ganska långt fram. Efter starten blev det fort trångt, men eftersom banan gick på bilvägar genom stan så gick det efter kanske 500 meter att springa på obehindrat.

 

Jag siktade på att ligga ner mot 3:30-tempo på gps-klockan, eftersom den brukar vara lite optimistisk. Första kilometrarna hittade jag en rygg som höll bra tempo, men efter det började folk framför mig att tappa tempo och jag fick hela tiden försöka hitta nya löpare att gå tillsammans med. 

 

Efter 5 km kommer man ut på Orrholmen och där blåste det motvind. Här hade jag gett upp hoppet om draghjälp och sprang om ganska många löpare.

 

Efter 7 km springer man in i centrum och rundar torget. Här fanns det tidtagning av en flygande 100 meter. Jag gjorde ingen ansats till farthöjning och noterade blygsamma 22.4 sek. 

 

Sista kilometern gjorde jag en fartökning och när jag kom in på upploppet möttes jag av en obehaglig men bekant syn: En målklocka som obarmhärtigt tickar upp mot 36 minuter. Jag trodde när jag gick i mål att jag missade tiden med ett par, tre sekunder, men den officiella tiden blev 0:36:00.5. Riktigt surt, men ändå nytt pers med 9 sekunder!

 

1 Urige Buta Haugesund IL 29.33.6
2 Dadafo Dhahabi SK Vidar 1 30.33.6
3 Gishe Abdi Wako Örgryte IS 30.35.7
43 Peter Hall IK Akele 36.00.5

Fullständiga resultat här.

Tags: