Östgötaleden

Datum: 

lördag, 13 augusti, 2022 - 09:30

Plats: 

Tränare: 

Peter Hall

Text: 

Vi springer till Vidingsjö och följer där östgötaleden. Efter ett tag passerar vi Linköpings två nyaste sjöar, Ullaberg och Mossen. Här går den långa banan en liten extra tur runt delar av Ullaberg. Strax efter sjöarna lämnar vi leden och följer en grusväg ut på Rosenkällavägen. Här går den korta banan till höger och följer vägen tillbaka mot Tinnerö. Den långa banan tar istället till vänster och kort därefter till höger och upp genom skogen tills vi ansluter på grusvägen som vi brukar springa på Visättersrundan, fast nu blir det åt andra hållet. Vi fortsätter sedan på Rosenkällavägen igen och viker efter någon kilometer in på en fin skogsstig som tar oss tillbaka mot Tinnerö igen.

För denna runda rekommenderas skor som är lämpade för löpning i terräng.

- - - -
Många träningsklockor har funktionalitet att kunna ge väganvisningar utifrån ett GPS-spår. Här är en kortfattad guide för hur man gör för att få in Akeles långpass.
Öppna kartan i Google Maps. Tryck på de tre vertikala punkterna vid sidan av kartans namn och välj "Hämta KML". Välj vilken bana du vill exportera och ladda ner filen (.kmz). Sök på nätet efter "kmz to gpx" och välj någon av träffarna, ex: mygeodata.cloud. Ladda upp filen och konvertera till en GPS-fil (.gpx). Med denna kan du lägga in en ny bana och synka med klockan, sen är det klart.
- - - -